Μαλακώνει ο «Ξενοφών», μένουν οι δυνατές βροχές

Μαλακώνει ο «Ξενοφών», μένουν οι δυνατές βροχές

Ηπιότερη είναι η εικόνα του μεσογειακού κυκλώνα “Ξενοφών” σε σχέση με τις χθεσινές προγνώσεις όσον αφορά τους ανέμους και τον κυματισμό της θάλασσας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Όπως δείχνει δορυφορική εικόνα που ελήφθη στις 08:45 ώρα Ελλάδος, το κέντρο του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ξενοφών» βρισκόταν το πρωί του Σαββάτου νότια της Καλαμάτας και σύμφωνα με αναφορά εμπορικού πλοίου, στις 08:00 ο άνεμος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Μεθώνης έφτασε στα 90 χιλιόμετρα την ώρα (δέκα Μποφόρ). Την ίδια ώρα μετεωρολογικοί σταθμοί στη Μεσσηνία και στη Λακωνία  ανέφεραν ανέμους έντασης επτά Μποφόρ με ριπές ακόμη ισχυρότερες.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία η  πίεση στο κέντρο του κυκλώνα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής έφτασε την ελάχιστη τιμή των 997 hPa (αναφορά πλοίου) και πλέον έχει ανέβει στα 999 hPa (μέτρηση μετεωρολογικού σταθμού Φιλιατρών).

Το μεσημέρι του Σαββάτου η ένταση των ανέμων αναμένεται να φτάσει τοπικά τα εννέα Μποφόρ στις παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια, λόγω της κίνησης του χαμηλού βορειοανατολικά, νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι ανάλογης έντασης αναμένεται να εκδηλωθούν το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Πελοποννήσου.

Επίσης ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στη Νότια Πελοπόννησο και στη Νοτιοδυτική Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και στην Αττική. Από αργά το απόγευμα ισχυρές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία και στις Σποράδες. Τα αναμενόμενα ύψη βροχής είναι μεγάλα και πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα, σύμφωνα με το ΕΑΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι