Μαλλιοτράβηγμα για τα εμβόλια

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Κορυφώνεται ο «πόλεμος του εμβολίου» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την σουηδοβρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca σχετικά με την παράδοση των δόσεων του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Νωρίτερα την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία στον πλανήτη ανέφεραν ότι η AstraZeneca δεν θα προσέλθει στην συνάντηση που είχε οριστεί με την Κομισιόν για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, στη συνέχεια μετά τον σάλο που προκλήθηκε, εκπρόσωπος της AstraZeneca, δήλωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τελικά αργότερα.

Μάλιστα, το Politico, είχε μεταδώσει ότι η εταιρεία, αντί να παραστεί στη συνάντηση θα απαντούσε γραπτώς στην Επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία την Τρίτη 26 Ιανουαρίου δήλωσε ότι η AstraZeneca δεν έδωσε τις προσήκουσες απαντήσεις στα ερωτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έθεσε ερώτημα προς την εταιρεία για το αν μπορεί να στείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δόσεις που έχουν παρασκευαστεί στη Μεγάλη Βρετανία, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι έχει προκληθεί αδιέξοδο σχετικά με την ομαλή τροφοδοσία των χωρών της Ε.Ε. με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι