Μαντζουράνης: “Κονιορτοποιήθηκε το κατηγορητήριο εναντίον του Νίκου Παππά”

Μαντζουράνης: "Κονιορτοποιήθηκε το κατηγορητήριο εναντίον του Νίκο Παππά"

Σε δήλωση προχώρησε ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, μετά την πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου, για την απαλλαγή του πρώην υπουργού για την υπόθεση των χειρισμών του στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες. Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου πρότεινε και την απαλλαγή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, που δικάζεται ως συνεργός του πρώην υπουργού, στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Όπως υποστήριξε η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή και οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν, καθώς δεν προέκυψε η σε βάρος τους κατηγορία. Ειδικότερα, όπως τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο υπέρ της ενοχής του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, κάνοντας λόγο για «κονιορτοποίηση του κατηγορητηρίου».

Στην δήλωση του ο κ. Μαντζουράνης επισημαίνει: «Με τη σημερινή ειδικώς αιτιολογημένη Πρόταση της Εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου άρθρου 86 παρ. 4 Σ, κ. Ολγας Σμυρλή, κονιορτοποιήθηκε πλήρως το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην Υπουργού, κ. Νίκου Παππά, σε όλα τα σημεία του. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου θα αξιολογήσουν με τη δέουσα προσοχή την απολύτως εμπεριστατωμένη Εισαγγελική Πρόταση με αυστηρώς νομικά κριτήρια».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι