Μαντζουράνης: “Την αλήθεια και μόνο την αλήθεια” για την τραγωδία

Μαντζουράνης: "Την αλήθεια και μόνο την αλήθεια" για την τραγωδία

Σε δήλωση για την τραγωδία στα Τέμπη, προχώρησε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Νότιο Τομέα Αθήνας:

«Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέρρευσε στα Τέμπη. Με τον πιο δραματικό τρόπο, αναδείχθηκαν όσα μέχρι τώρα η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθούσε να κρύψει: η αδιαφορία, το ρουσφέτι, η διαπλοκή, η υποκρισία και η φαυλότητα. Όσα βγαίνουν στο φως μετά την τραγωδία στοιχειοθετούν αυτή την εκτίμηση.

Στα Τέμπη δοκιμάζεται τώρα και η ελληνική Δικαιοσύνη. Άραγε θα αποδειχθεί ύστατη ασπίδα του πολίτη και ξίφος της αλήθειας; Ή θα βουλιάξει, μαζί με το καθεστώς Μητσοτάκη, στην ανυποληψία της συγκάλυψης;

Η επιστολή του Πρωθυπουργού στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, με οδηγίες και παροτρύνσεις για την κατεύθυνση της έρευνας, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις της κυβέρνησης: αλαζονικά και απροκάλυπτα επιδιώκει να ποδηγετήσει τη δικαστική έρευνα. Και αυτό όχι μόνο δικαιολογεί την μεγάλη ανησυχία αλλά και προκαλεί εύλογες υποψίες.

Οι οικογένειες που θρηνούν, οι συγκλονισμένοι από την τραγωδία πολίτες, η κοινωνία που αναζητά απαντήσεις, ο νομικός κόσμος, απαιτούν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτή τη γραμμή ούτε δικαιολογείται ούτε πρόκειται να γίνει ανεκτή».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι