Μαρινάκης κατά Παππά… Καλογρίτσας, Πετσίτης, Κόκκαλης

Μαρινάκης κατά Παππά… Καλογρίτσας, Πετσίτης, Κόκκαλης

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς είχε ζητήσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να χρηματοδοτήσει τον Χρήστο Καλογρίτσα, προκειμένου εκείνος να πληρώσει την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως υποστήριξε ο εφοπλιστής σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στον Real O Βαγγέλης Μαρινάκης είπε τα εξής: «Θα σας κάνω μια αποκάλυψη: Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.

“Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Τότε δεν είχαν πρόβλημα με τα χρήματα του Μαρινάκη. Προκαλώ τον κύριο Παππά να βγει και να το διαψεύσει. Τα δικά μας κεφάλαια έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς στον κόσμο.

“Όταν οι εταιρείες μας είναι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και συνεργάζεσαι με τεράστιες εταιρείες γίνονται οι πιο λεπτομερείς έλεγχοι. Υπάρχει και κάτι άλλο. Όταν ανέλαβα το in.gr, το Βήμα και τα Νέα μου είχαν ζητήσει να βάλω σε διευθυντικές θέσεις πρόσωπα της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

“Σε όλες τις δουλειές είμαι εγώ, δεν κρύβομαι. Εγώ δεν μπορώ να γίνω Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός ούτε λαγός. Τόσο καιρό έκανα υπομονή αλλά ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια. Σχετικά με τα δικαστικά ζητήματα δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που δεν έχει καταλάβει ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση, παρόλο που οι κατηγορίες που μου αποδίδονται έχουν καταρρεύσει.

“Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν φοβάται κανέναν. Πρόκειται για σκευωρίες. Έχουν γίνει τεράστιες έρευνες και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Όλα αυτά έχουν καταρρεύσει και σας ομολογώ ότι δεν με αγγίζουν και δεν με απασχολούν. Άλλωστε, το φως νικάει στο σκοτάδι.

“Και κάτι άλλο. Έχω προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον του πρωθυπουργού, του κ. Τζανακόπουλου του κ. Κοντονή και του κ. Καμμένου. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε για πρώτη φορά καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό

“Είναι αστεία τα περί Έλληνα Μπερλουσκόνι. Εγώ δεν μπήκα στα ΜΜΕ για να προωθήσω τις δουλειές μου, ούτε για να έχω χάρες από την εκάστοτε κυβέρνηση. Εγώ δεν είμαι εργολάβος, ούτε μεσάζοντας όπως έγινε με τους εθνικούς προμηθευτές που μας έχουν φέρει σε κατάσταση χρεοκοπίας. Και επίσης δεν θέλω χαριστικές ρυθμίσεις στην Βουλή για να ρυθμίσω δάνειά μου.

“Πήρα το ιστορικό αυτό συγκρότημα του ΔΟΛ, γιατί θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την Δημοκρατία να έκλειναν ή να γίνονταν μέσα προπαγάνδας. Στην κυβέρνηση δεν τους ένοιαζε αν παραδοσιακά ιστορικά ΜΜΕ όπως τα Νέα και το Βήμα περιέρχονταν στην κατοχή ανθρώπων που θα διακινδύνευαν τις ιστορικές σχέσεις της χώρας».

“Καλά κάνει ο Πέτρος Κόκκαλης και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λογικό να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί με αυτόν έχει δουλειές ο πατέρας του, και μπράβο του που υποστηρίζει τις δουλειές του πατέρα του. Η ανεργία στον Πειραιά από το 27% έχει πέσει σε ποσοστό 18%.

“Μας κατηγορούν για διαπλοκή για τα δύο air condition όταν στο Μαξίμου μπαινοβγαίνουν νύχτα επιχειρηματίες με βαλίτσες. Ο Πετσίτης ήλθε να βγάλει σέλφι μαζί μου σε μια εκδήλωση του Ολυμπιακού. Ένας γραφικός τύπος που έκανε ότι παίρνει τηλέφωνο τον κ. Παππά, μετά ότι μιλάει με τον κ. Τσίπρα.

“Από σερβιτόρος κατάφερε να βγάλει λεφτά υπογράφοντας συμβάσεις με επιχειρηματίες για να τους βοηθήσει ως μεσάζοντας του Μαξίμου. Έμπαινε στην ΔΕΣΠΑ και εισέπραττε χρήματα. Πρέπει να μας απαντήσουν για αυτά τα χρήματα”, ανέφερε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι