Μαρκ Ρούτε: Το Κίεβο επισκέπτεται ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Το Κίεβο επισκέπτεται ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ
epaselect epa11634958 New NATO Secretary General Mark Rutte gestures as he gives his first press conference after he succeeds Jens Stoltenberg as NATO Secretary General, at the Alliance headquarters in Brussels, Belgium, 01 October 2024. Former Dutch Prime Minister Mark Rutte succeeds Jens Stoltenberg as Secretary General of the North Atlantic Treaty Organization (NATO) on 01 October 2024 after the latter's ten years at the helm of the Alliance. EPA/OLIVIER HOSLET

Συνάντηση είχαν σήμερα στο Κίεβο ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ρούτε επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την αμέριστη υποστήριξη της Βορειοατλαντικής συμμαχίας στην Ουκρανία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και ο ουκρανός πρόεδρος εμφανίσθηκαν ενώπιον των μέσων ενημέρωσης στο Κίεβο, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως συζήτησαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και το «σχέδιο νίκης» της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι είπε ότι θα ήθελε να δει τους συμμάχους να καταρρίπτουν ιρανικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που επιτίθενται στην Ουκρανία, όπως ακριβώς έκαναν στη διάρκεια των επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ.

Ο ουκρανός πρόεδρος κάλεσε επίσης τους συμμάχους να επιτρέψουν πλήγματα βαθιά μέσα στο έδαφος της Ρωσίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx