Μασσαλία: Μαχαίρωσαν και έκαψαν ζωντανό 15χρονο – Προσλαμβάνουν εφήβους για εκτελέσεις

Μασσαλία: Μαχαίρωσαν και έκαψαν ζωντανό 15χρονο – Προσλαμβάνουν εφήβους για εκτελέσεις

Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε ένας 15χρονος στη Μασσαλία, με τους δράστες να τον μαχαιρώνουν δεκάδες φορές και να τον καίνε ζωντανό, όπως έδειξε η αυτοψία. Πρόκειται για το 17ο φόνο σε πόλεμο συμμοριών ναρκωτικών στην νότια γαλλική πόλη των 800.000 κατοίκων φέτος -πέρσι είχαν σκοτωθεί 49 μέλη συμμοριών αλλά και αθώοι. Εκείνο που απασχολεί μεταξύ άλλων είναι η μικρή ηλικία των εμπλεκομένων.

Στην συνέχεια του άγριου φόνου του 15χρονου, ένας 14χρονος σκότωσε 36χρονο πρώην ποδοσφαιριστή που δούλευε ως σοφέρ για να τα βγάλει πέρα και που “εκτελέστηκε” επειδή αρνήθηκε να  συμμετάσχει σε δολοφονία. Οι δύο φόνοι “ξεχειλίζουν το ποτήρι” στη Μασσαλία, καθώς οι αρχές θορυβούνται από το νεαρό της ηλικίας.

Ο γενικός εισαγγελέας της Μασσαλίας, Νικολά Μπεσόν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου είπε ότι οι δράστες σε εκτελέσεις ανταγωνιστών γίνονται όλο και νεότεροι. Ο 15χρονος που κάηκε ζωντανός είχε προσληφθεί μέσω διαδικτύου από έναν 23χρονο κατάδικο (για εμπορία ναρκωτικών) και του είχε ανατεθεί να φοβερίσει ανταγωνιστή στη γειτονιά, βάζοντας φωτιά στην πόρτα του. Ο κατάδικος έταξε στον 15χρονο 2.000 ευρώ. Ομως οι ανταγωνιστές του κατάδικου έπιασαν τον 15χρονο την ώρα που ετοιμαζόταν να βάλει φωτιά στην πόρτα ή μόλις την είχε βάλει και βρήκαν επάνω του πιστόλι. Είτε για τη φωτιά είτε για τον “άγραφο νόμο” να μην οπλοφορεί στη γειτονιά “τους”, τον μαχαίρωσαν πάνω από 40 φορές και ενώ ήταν ζωντανός, του έβαλαν φωτιά. Μαζί με το θύμα ήταν άλλος ένας 15χρονος που είχε προσληφθεί κατά τον ίδιο τρόπο (μέσω εφαρμογών του διαδικτύου), αλλά αυτός πρόλαβε και το έβαλε στα πόδια.

Μετά το συμβάν ο κατάδικος που είχε προσλάβει τους 15χρονους, έστειλε έναν 14χρονο να πάρει εκδίκηση. Όπως είπε ο εισαγγελέας οι αρχηγοί του εμπορίου ναρκωτικών στη Μασσαλία στρατολογούν άτομα μέσω αγγελιών στα social media, «αναθέτοντας» το εμπόριο δρόμου σε νεαρούς γνωστούς ως «jobbeurs». Όπως είπε, όλο και πιο νεαρά αγόρια ανταποκρίνονται σε αγγελίες όχι μόνο για την πώληση χασίς και άλλων ουσιών, αλλά και για να σκοτώσουν «χωρίς κανένα ίχνος μετάνοιας ή δεύτερης σκέψης». Εν προκειμένω, για την εκδίκηση ο κατάδικος υποσχέθηκε στον 14χρονο 50.000 ευρώ: έπρεπε να σκοτώσει ένα μέλος της “μαύρης μαφίας”.

Ο μικρός δεν είχε αμάξι και ναύλωσε το ΙΧ ενός ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, ο οποίος για να συμπληρώσει το εισόδημά του δούλευε ως σοφέρ. Ο 36χρονος Ρεσίμ Ραμντάν δεν είχε ιδέα ότι εκτελούσε “δρομολόγιο” της μαφίας γιατί στο αμάξι του, ένα πεζό, επιβιβάσθηκαν ως απλοί πελάτες δύο πιτσιρικάδες. Όταν όμως του είπαν να περιμένει “για μια δουλειά” και είδε όπλο, αρνήθηκε να συμμετάσχει και έβαλε μπρος να φύγει, και τότε ο 14χρονος τον πυροβόλησε πισώπλατα στον αυχένα και τον σκότωσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx