Μάθημα για σχεδιασμό drones στα ρωσικά σχολεία

Μάθημα για σχεδιασμό drones στα ρωσικά σχολεία

Οι μαθητές των ρωσικών σχολείων θα διδάσκονται την τεχνολογία των drones για στρατιωτικούς και βιομηχανικούς σκοπούς στα μαθήματα κατασκευών, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο δηλώσεις ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η υφυπουργός Παιδείας Τατιάνα Βασιλίεβα είπε επίσης, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ότι οι μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν περισσότερο χρόνο για να διδάσκονται τεχνικό σχέδιο, μια δεξιότητα απαραίτητη για εργασίες που σχετίζονται με καθ΄οιονδήποτε τρόπο με το σχεδιασμό. Τα drones που αρχίζουν από μικρές φορητές συσκευές και φθάνουν σε μέγεθος πλήρως ανεπτυγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έχουν γίνει πλέον βασικός οπλισμός διεθνώς.

Πάντως ήδη από τον Ιούνιο τα παιδιά στα σχολεία εκπαιδεύονται στη χρήση των drones, στο πλαίσιο κυρίως ψυχαγωγικού προγράμματος, για την αποτροπή ατυχημάτων όταν μεγαλώνοντας θα χειρίζονται drones για φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ. Επίσης τον περσινό Ιούλιο ανακοινώθηκε ότι οι έφηβοι θα διδάσκονται τα βασικά περί drones, ως ουσιαστικά στρατιωτική εκπαίδευση. Ο σχεδιασμός drone όμως μάλλον αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νέας γενιά ειδικών στην μηχανική και στον οπλισμό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι