Μάθημα οικονομικών από την Α΄Λυκείου για να καταπολεμηθεί ο οικονομικός αναλφαβητισμός

Μάθημα οικονομικών από την Α΄Λυκείου για να καταπολεμηθεί ο οικονομικός αναλφαβητισμός

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι θα μπουν τα οικονομικά ως μάθημα στην Α’ Λυκείου, καθώς τεκμαίρεται ότι κρινει πως δεν αρκούν οι “Αρχές οικονομικής Θεωρίας” που διδάσκονται σε μεγαλύτερες τάξεις.

Στόχος του υπουργείου με το νέο μάθημα, όπως τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός αναλφαβητισμός με την εισαγωγή στην Α΄Λυκείου επιπλέον μαθήματος για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία.

«Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας- Economic Chamber of Greece, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τον σχεδιασμό μας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τον οικονομικό αλφαβητισμό.
Από τον Σεπτέμβριο του 2025, με ένα επιπλέον μάθημα για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία στην Α’ Λυκείου και με στοχευμένο εμπλουτισμό των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις μελλοντικές προκλήσεις», αναφέρει σε ανάρτησή του.

Οπως είπε, είναι διαπιστωμένη η ανάγκη να αποκτήσουν οι νέοι μια σαφή και ισχυρή σχέση με τις βασικές οικονομικές λειτουργίες και τα οικονομικά εργαλεία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι