Μαθητές: Μόνο για λόγους υγείας θα κάνουν χρήση του κινητού στο σχολείο

44.000 έσπευσαν στο wallet.gov.gr. για ταυτότητα και άδεια οδήγησης, Όλγα Μαύρου

Την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές στα σχολεία ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Το μέτρο ισχύει εδώ και χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως είπε, θα απαγορεύεται η εμφανής κατοχή και χρήση κινητού καθ όλη την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ότι θα επιτρέπεται η χρήση του μόνον για λόγους υγείας. Ο μαθητόκοσμος θα μπορεί να έχει το κινητό στην τσάντα ή στην τσέπη, αλλά δεν θα επιτρέπεται να το βγάζει από αυτήν. Φυσικά στα διαλείμματα όλοι αναμένεται να καταφεύγουν σε σημεία μη ορατά από τους εκπαιδευτικούς και θα κάνουν χρήση του κινητού, όμως αυτό θα μπορούσε να αποτραπεί μόνον αν τα παιδιά παρέδιδαν το κινητό στην είσοδο του σχολείου, κάτι πρακτικά, αλλά και νομικά πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx