Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα με 230 σχολεία

default image

Μικροί και μεγάλοι μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι και οδηγοί παρέλασαν σήμερα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από εκπροσώπους της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου. Στη σημερινή παρέλαση συμμετείχαν 229 σχολεία από το δήμο της Αθήνας. Συμμετείχε και ένα σχολείο από τα Καλάβρυτα που άνοιξε την παρέλαση με ένα λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης.

«Η σημερινή παρέλαση μας διδάσκει πολλά. Με πίστη και σθένος μπορούμε να πετύχουμε πολλά, να πετύχουμε θαύματα, ειδικά οταν αυτά συνοδεύονται από ομόνοια και ομοψυχία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης μετά την παρέλαση. «Σήμερα, επίσης γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, που εκφράζει τη ανάγκη συναλληλίας στη σχέση Κράτους και Εκκλησίας».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας δήλωσε: «Με περηφάνια παρακολουθήσαμε τους μαθητές μας σήμερα να παρελαύνουν. Τιμήσαμε τους αγώνες των ηρώων του 21. Ειναι σημαντικό να συνεχίσουμε την  προσπάθεια, το εμεις και όχι το εγώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx