Μάτι: Ο πρώην υπαρχηγός του ΠΣ ρίχνει την ευθύνη στον αρχηγό

Ένοχοι έξι από τους κατηγορούμενους για την τραγωδία στο Μάτι - Αποδοκιμασίες στο δικαστήριο

Στον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής επιρρίπτει τις κύριες ευθύνες ο δεύτερος κατηγορούμενος και πρώην υπαρχηγός του ΠΣ, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα, στη συνεχιζόμενη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι

Η δίκη για το Μάτι, με συνολικά 21 κατηγορούμενους, συνεχίζεται με απολογίες. Σήμερα απολογήθηκε ο τότε υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο τότε αρχηγός ήταν ο μόνος που μπορούσε να δώσει εντολή για να μετακινηθούν από το ένα σημείο στο άλλο τα εναέρια μέσα και ότι κατά τη δική του γνώμη ήταν λάθος που εστάλη στον Ασπρόπυργο -όπου μαινόταν άλλη πυρκαγιά- το μοναδικό εναέριο μέσο στη διάθεση της Πυροσβεστικής πριν από τις 18:00 εκείνης της ημέρας. «Έτσι έμεινε τελείως ακάλυπτη για πολλή ώρα η περιοχή της Πεντέλης και του Ματιού«, είπε.

Για την εκκένωση είπε ό,τι και ο πρώτος απολογούμενος χθες, δηλαδή ότι  «ήταν πάρα πολύ λίγος ο χρόνος για να δοθεί εντολή για εκκένωση του οικισμού του Ματιού» και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν ήταν αρμόδιος για κάτι τέτοιο. Όπως είπε:

«Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής στο πεδίο, όπως επίσης και ο επικεφαλής της αστυνομίας αλλά και της πολιτικής προστασίας που βρίσκονταν εκεί και γνώριζαν την κατεύθυνση προς την οποία κατευθύνεται η φωτιά, ήταν οι αρμόδιοι οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν εισηγηθεί την εκκένωση του οικισμού, όμως ήταν πολύ λίγος ο χρόνος και πολύ ραγδαίο το φαινόμενο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ματθαιόπουλος έχει καταγγελθεί από τον δικαστικό πραγματογνώμονα που διορίστηκε από την ανάκριση, Δημήτρη Ρούσσο, ότι προσπάθησε να τον επηρεάσει προκειμένου αυτός να αλλοιώσει στοιχεία της έρευνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι