Οι μαχητές του Αιγαίου και η Κύπρος: Noratlas 1974

Οι μαχητές του Αιγαίου και η Κύπρος: Noratlas 1974

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρευρέθηκε ατα αποκαλυπτήρια του αεροσκάφους Νοράτλας της ΠΑ, πανομοιότυπο με εκείνο που καταρρίφθηκε την επιχείρησης «ΝΙΚΗ» στην τουρκική εισβολή το Ιούλιο του 1974.

«Μια ακόμα υπόσχεση, την οποία δώσατε και δώσαμε από κοινού γίνεται πραγματικότητα. Το Νορατλάς 4 δεν βρίσκεται θαμμένο κάτω από τον τύμβο της Μακεδονίτισσας, από προσχώσεις που έκαναν κάποιοι θέλοντας να σβήσουν την ιστορία

«Χάρη στη δική σας επιμονή, τις προσπάθειες των δύο υπουργείων Εθνικής Άμυνας και κυρίως χάρη στην Πολεμική μας Αεροπορία, του Αρχηγού της, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των τεχνικών της, σήμερα βρισκόμαστε εδώ μαζί με τα ηρωικά πληρώματα των Νοράτλας, τους επιζήσαντες, τις οικογένειες των πεσόντων, τους καταδρομείς και τους συγγενείς τους, για να αποκαταστήσουμε μια πτυχή της ελληνικής ιστορίας, της άμυνας του Ελληνισμού απέναντι στους εισβολείς», ανέφερε ο κ. Καμμένος, απευθυνόμενος στο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Θέλω να διαβεβαιώσω εσάς κύριε Πρόεδρε και όλους τους παρισταμένους, αλλά κυρίως τους επιζήσαντες από τα πληρώματα του Νοράτλας, ότι οι πιλότοι μας, που ξεκινούν από τα νησιά για τις αναχαιτίσεις καθημερινά ξεκινούν με το ίδιο χαμόγελο που ξεκινήσατε και εσείς. Ξεκινούν όχι για να κάνουν μια αγγαρεία αλλά για να κάνουν το καθήκον τους.

“Είναι ευτυχείς που ξεκινούν γνωρίζοντας πως το 10% των συμμαθητών τους έχει φύγει ηρωικά. Αυτοί είναι οι απόγονοι σας, οι σημερινοί μαχητές του Αιγαίου που ξέρουν πως η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εθνικού μας κορμού», είπε.

«Μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος και είμαστε οι μόνοι που μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος και αυτό μας κάνει ανίκητους», κατέληξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι