Με 30 μονάδες διαφορά προηγούνται οι Εργατικοί των Συντηρητικών σύμφωνα με δημοσκόπηση των Times

Με 30 μονάδες διαφορά προηγούνται οι Εργατικοί των Συντηρητικών σύμφωνα με δημοσκόπηση των Times

Το βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και προηγείται κατά 30 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα Times.

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν φέτος, οι Εργατικοί συγκέντρωσαν ποσοστό 48% και οι κυβερνώντες Συντηρητικοί 18%, που είναι η χειρότερη επίδοση για τον Σούνακ από τότε που έγινε πρωθυπουργός πριν από 18 μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2022, όταν η υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς κατέρρευσε τις εβδομάδες μετά την κρίση που προκάλεσε ο μίνι προϋπολογισμός της Λιζ Τρας, της προκατόχου του Σούνακ.

Είναι η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις τοπικές και δημοτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, στις οποίες οι Συντηρητικοί υπέστησαν βαριές απώλειες. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της YouGov/Times, που δημοσιεύθηκε στις 2 Μαΐου, οι Εργατικοί είχαν προβάδισμα 26 μονάδων.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν συστηματικά στους Εργατικούς ένα προβάδισμα γύρω στις 20 μονάδες έναντι των Συντηρητικών, ενόψει των εκλογών που ο Σούνακ έχει δηλώσει ότι αναμένεται να προκηρύξει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι Συντηρητικοί βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε μέσω συνεργασίας είτε ανεξάρτητα, από το 2010, με την διακυβέρνησή τους να σημαδεύεται από το δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το σκάνδαλο για τη διαχείριση της κρίσης της COVID. Στη χώρα έχουν κυβερνήσει πέντε διαφορετικοί πρωθυπουργοί στην περίοδο αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι