Με καιρό Πάσχα τα Χριστούγεννα φέτος

Με καιρό Πάσχα τα Χριστούγεννα φέτος

Καλοκαιρία προβλέπεται για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα και αύριο

Αίθριος καιρός και πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα επικρατήσουν σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων. σύμφωνα με την ΕΜΥ, που δίνει μια πρόγνωση και για τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο τους 18 με 20 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Χριστούγεννα, Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα υπάρχουν στα δυτικά και βαθμιαία στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά στο Αιγαίο έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φθάσει στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς. Τοπικά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου

Στα δυτικά, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τετἀρτη, 27 Δεκεμβρίου

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 Μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί πρόσκαιρα έως 5 Μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΕΜΥ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι