Με καταθέσεις πολιτών συνεχίστηκε η δίκη για τα “εξώδικα Σώρρα”

Με καταθέσεις πολιτών συνεχίστηκε η δίκη για τα “εξώδικα Σώρρα”

Με καταθέσεις πολιτών που έκαναν χρήση των εξωδίκων που παρείχε η «Ελλήνων Συνέλευσις», υποσχόμενη να καλυφθούν τα χρέη τους προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και των συνεργατών του.

Σήμερα κατέθεσαν στο δικαστήριο δύο πολίτες που απέστειλαν προς υπηρεσίες του Δημοσίου τα επίμαχα εξώδικα, με τα οποία ο βασικός κατηγορούμενος και ο φορέας που είχε ιδρύσει, καλούσαν το κράτος να λάβει τα χρωστούμενα πολιτών, από τα περίφημα 600 δισ. ευρώ που υποστήριζε ότι έχει ο Αρτέμης Σώρρας από ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου.

Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ότι χρωστούσε 50.000 ευρώ και αποφάσισε να αποστείλει το εξώδικο, αν και δεν πίστεψε όσα ισχυριζόταν τα μέλη του φορέα του Αρτέμη Σώρρα. Ο δεύτερος κατέθεσε πως χρωστούσε 150.000 ευρώ στο Δημόσιο και, όπως είπε, απέστειλε εξώδικο έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση πως τα 600 δισ. ευρώ είναι υπαρκτά. Είπε μάλιστα, ότι τα χρήματα αυτά «γράφτηκαν ξαφνικά στον προϋπολογισμό το 2015 μέχρι σήμερα. Τα είδα ξαφνικά εκεί, ενώ πριν δεν ήταν». Ο ίδιος επέμεινε στην άποψη του, ακόμη και όταν ο πρόεδρος του ζήτησε να διευκρινίσει αν θεωρεί πως το Δημόσιο δέχθηκε το αστρονομικό ποσό.

Νωρίτερα είχε καταθέσει στο Δικαστήριο στέλεχος ΔΟΥ, το οποίο ανέφερε ότι τα «εξώδικα Σώρρα» προκάλεσαν ζημιά του Δημοσίου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να την προσδιορίσει. Πρόσθεσε πάντως ότι όσοι απέστειλαν τα περίφημα εξώδικα δεν είχαν διαφορετική μεταχείριση από άλλους οφειλέτες.

Η δίκη συνεχίζεται και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 16 Δεκεμβρίου, οπότε ο Αρτέμης Σώρρας θα αποφυλακιστεί έχοντας συμπληρώσει 18 μήνες προσωρινής κράτησης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι