Με λίγους πιστούς η Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη – Χαλαρή αστυνόμευση

Ζάκυνθος

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε περίπου στις 07:00 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων καθώς οι ιεροί ναοί παραμένουν ανοιχτοί σήμερα, με περιορισμένο αριθμό πιστών. Λίγο πριν τις 08:00 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος που Αρχιεπισκόπου, οι πιστοί εντός του ναού ήταν ελάχιστοι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ενώ δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία.

Σημειώνεται ότι, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων, ο οποίος γίνεται με ανοιχτούς ναούς παρά τα κυβερνητικά μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, μία ακόμη οδηγία που έχει δοθεί προς τις εκκλησίες του κέντρου της Αθήνας είναι η λειτουργία αλλά και ο αγιασμός, εντός των ναών να έχει ολοκληρωθεί έως τις 8.30 το πρωί.

Πάντως, ο Αγιασμός των Υδάτων δεν θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτούς χώρους παρά μόνο στους ναούς, ενώ ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστεί στον Αγιασμό στο Μοσχάτο ή σε κανέναν άλλο θαλάσσιο χώρο. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως κίνηση καλής θέλησης προς την κυβέρνηση, ύστερα και από το τετ-α-τετ που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της ορκομωσίας των νέων μελών της νέας κυβέρνησης, συνάντηση κατά την οποία σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο «η Εκκλησία να βάλει πλάτη».

Μετά τη συνάντηση, κύκλοι του Μαξίμου σημείωναν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο, η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της. «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αναγκαστούμε σε ελέγχους και επιβολή προστίμων σε ιερείς και πιστούς μέσα στα Θεοφάνεια. Ελπίζουμε να υπάρξει τελικά συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου για το θέμα αυτό», ανέφεραν την ίδια ώρα αστυνομικές πηγές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι