Με μηνιγγίτιδα Ινδή κάτοικος Αμαλιάδας – Νόμιζαν ότι ήταν ίωση και την έστειλαν σπίτι

Οι πρώτες συνταγές για θεραπεία πόνου με φαρμακευτική κάνναβη χορηγήθηκαν από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Μια γυναίκα 42 ετών από την Ινδία, η οποία όμως εδώ και πολλά χρόνια στην Ηλεία, παρουσίασε έντονα συμπτώματα, εντούτοις στο νοσοκομείο διέγνωσαν ίωση και γύρισε σπίτι. Η μηνιγγίτιδα διαγνώσθηκε όταν η γυναίκα ξαναπήγε στο νοσοκομείο σε άσχημη πλέον κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδα tempo24 η γυναίκα είχε αρχικά ως συμπτώματα έντονους πόνους στην κοιλιά, υψηλό πυρετό και έκανε εμετούς. Πήγε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας χθες το βράδυ, αλλά την εξέτασαν σήμερα το πρωί, θεωρώντας μάλλον ότι δεν επρόκειτο για επείγον περιστατικό και ότι αντιμετώπιζαν μια συνηθισμένη γαστρεντερίτιδα. Σήμερα το πρωί της έδωσαν μάλιστα εξιτήριο, ίσως γιατί έλαβε κάποιο φαρμακευτική αγωγή -δεν ξέρουμε τι της χορήγησαν στο νοσοκομειο- και παρουσίασε μικρή βελτίωση.

Λίγες ώρες μετά όμως άρχισε να ψήνεται στον πυρετό και ξαναπήγε στο νοσοκομειο, όπου αυτή τη φορά -πιθανόν λόγω και άλλων συνοδών συμπτωμάτων πλέον- διέγνωσαν βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείου του Πύργου, όπου κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι