Με όλους τους πρέσβεις της Ελλάδας τηλεφωνήθηκε για τις ευρωεκλογές ο Γεραπετρίτης

Συνάντηση Γεραπετρίτη στο Αμμάν με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β'

Σειρά τηλεδιασκέψεων είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης με πρέσβεις της Ελλάδας ανά τον κόσμο για τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Γεραπετρίτης απευθύνθηκε καταρχάς στους πρέσβεις της Ελλάδας στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού, ενώ στη συνέχεια είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών μας αρχών στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε στους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών τις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της οικονομικής εξωστρέφειας και της εντατικής δραστηριοποίησης στην οικονομική διπλωματία, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της έγκαιρης ενημέρωσης σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών των Ελλήνων του εξωτερικού για τη συμμετοχή των ομογενών μέσω της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές.

Στο πλαίσιο της μέριμνας για τους απόδημους Έλληνες και τους ομογενείς αλλά και της νέας στρατηγικής για την ομογένεια, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η εξυπηρέτηση των ομογενών μέσω των προξενικών μας Αρχών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, υπογραμμίζοντας τη συμβολή των νέων ψηφιακών εργαλείων που εξασφάλισε η ελληνική Πολιτεία για το σκοπό αυτό, όπως είναι για παράδειγμα ο νέος πολύγλωσσος ψηφιακός βοηθός που παρουσιάστηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη συνέχεια, ο υπουργός ζήτησε από τους επικεφαλής των ελληνικών Αρχών εισηγήσεις για τις περιοχές αρμοδιότητας τους, αλλά και προτάσεις επίλυσης ζητημάτων που έχουν επισημανθεί.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε τη σημασία ανάδειξης της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα τον Απρίλιο και αφετέρου της υποψηφιότητας της χώρας μας για τη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2025-26.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι