Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ θα έρχονται οι Σέρβοι τουρίστες; (upd)

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ θα έρχονται οι Σέρβοι τουρίστες; (upd)

Την καθιέρωση πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις αφίξεις τουριστών από τη Σερβία στην Ελλάδα και αντιστρόφως συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με την ομόλογό του Τατιάνα Μάτιτς.

Σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι το σερβικό υπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι η συμφωνία αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εκδίδουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη Σερβία και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναφερόταν ότι από την 1η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να επισκεφθούν ελεύθερα την Ελλάδα εφόσον φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όποιοι δεν έχουν το σχετικό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ ή τεστ αντιγόνων. Το ίδιο καθεστώς θα ίσχυε και για τους Έλληνες που επισκέπτονται τη Σερβία σύμφωνα με τα σερβικά μέσα.

Ομως νεότερο ρεπορτάζ αναφέρει ότι επρόκειτο για βολιδοσκόπηση και γενική συζήτηση και όχι για συμφωνία. Η μόνη συμφωνία μεταξύ των δύο ομολόγων ήταν να πραγματοποιηθούν συναντήσεις Σέρβων και Ελλήνων ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx