“Με προφορική εντολή εισαγγελέα μπήκε η αστυνομία στο σπίτι του Ινδαρέ”

Πως η υπέρμετρη αστυνομική βία μετατρέπεται πολιτικά σε μπούμεραγκ, Βαγγέλης Σαρακινός
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η αστυνομία μπήκε στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, στο Κουκάκι, «με προφορική εντολή εισαγγελέα», όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε όλες τις επιχειρήσεις για τις καταλήψεις, επιχειρούν άνδρες της ΕΚΑΜ, οι οποίοι είναι οι καλύτεροι εκπαιδευμένοι στην Ελλάδα και στον κόσμο. Όταν επιχειρούν, όπως στο Κουκάκι, πάνε με σκοπό και μόνο να κάνουν συλλήψεις», δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha, πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να μπουν στο σπίτι του Δημήτρη Ινδαρέ που βρίσκεται δίπλα σε κατάληψη. «Υπήρχε ένας επικεφαλής εισαγγελέας και για τις τρεις επιχειρήσεις στην περιοχή, ο οποίος του ζητήθηκε και έδωσε προφορική εντολή να μπουν στο διπλανό σπίτι από το υπό κατάληψη κτίριο, του σκηνοθέτη. Εκείνος αρνήθηκε, οπότε σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να συλληφθεί», ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος.

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που μιλούσε για συμπλοκή και ότι ο Δημήτρης Ινδαρές προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού, ο κ. Μαυροειδάκος δήλωσε ότι το περιστατικό παραμένει «υπό διερεύνηση». «Η ανακοίνωση του αρχηγείου λέει ότι υπήρχε συμπλοκή και προσπάθησε ο συγκεκριμένος να αποσπάσει όπλο αστυνομικού. Αυτό είναι υπό διερεύνηση. Οι αποδείξεις και οι μαρτυρίες, οι οποίες είναι υπό διερεύνηση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διεξάγει έρευνα, λένε ότι τα δύο άτομα που πήδηξαν από τη διπλανή οικοδομή είναι οι δύο γιοί του», εξήγησε.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι