Με σημαιάκι της Παλαιστίνης στο πέτο ο Λάνθιμος στο Φεστιβάλ της Βενετίας
28/08/2025
Ο Γιώργος Λάνθιμος εμφανίστηκε με καρφίτσα με σημαία της Παλαιστίνης στο Φεστιβάλ της Βενετίας
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος στην άφιξή του στο Φεστιβάλ Βενετίας 2025, επέλεξε να φορέσει στο πέτο μία καρφίτσα με τη σημαία της Παλαιστίνης, δείχνοντας με μία μικρή αλλά αξιοπρόσεκτη κίνηση τη στήριξή του.
Η ταινία του «Bugonia» συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα και διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα. Υπενθυμιζεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού αρνήθηκε να δώσει στον βραβευμένο σκηνοθέτη την άδεια να γυρίσει στον Παρθενώνα την τελευταία σκηνή της ταινίας του. Η ταινία ακολουθεί δύο νεαρούς άνδρες που έχουν πάθος με συνωμοσιολογικές θεωρίες και απαγάγουν την ισχυρή διευθύνουσα σύμβουλο μιας μεγάλης εταιρείας, πεπεισμένοι ότι είναι εξωγήινη που σκοπεύει να καταστρέψει τη Γη.
«Δεν υπάρχει μεγάλο μέρος της φανταστικής δυστοπίας σε αυτή την ταινία», είπε ο Γιώργος Λάνθιμος για την πλοκή της ταινίας. «Πολλά από αυτά που δείχνουμε αντανακλούν τον πραγματικό κόσμο. Η ταινία, κατά τη γνώμη μου, παρουσιάζει μια εικόνα του μέλλοντος και του τι θα συμβεί στον πολιτισμό, αλλά δείχνει και τι συμβαίνει τώρα στην κοινωνία.»
Director Yorgos Lanthimos wears a Palestinian flag pin at the #Bugonia press conference at the Venice Film Festival #Venezia82 pic.twitter.com/8Yyj1CBcsH
— Deadline (@DEADLINE) August 28, 2025