Με τιμές ήρωα η κηδεία του 18χρονου που αποκεφάλισε τον Γάλλο εκπαιδευτικό

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Με τιμές ήρωα φέρονται να κήδεψαν προχτές οι συμπατριώτες του στην Τσετσενία τον 18χρονο Αμπντουλάχ Ανζόροφ ο οποίος στις 16 Οκτωβρίου αποκεφάλισε το Γάλλο καθηγητή Σαμουέλ Πατί. Ο Ανζόροφ έπεσε νεκρός από αστυνομικό πυρά, γιατί αρνήθηκε να παραδοθεί ή να παραδώσει το όπλο του.

Η σορός σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε στην Τσετσενία μέσω Τουρκίας. Πάνω από 200 άτομα φαίνεται να παρακολουθούν την κηδεία στο χωριό Σαλάζι και να επευφημούν τον νεκρό, χαρακτηρίζοντάς τον Λεοντάρι του Ισλάμ. Εντούτοις άλλο ένα βίντεο που είχε κυκλοφορήσει με παρόμοιο υλικό, αποδείχθηκε ότι ήταν από άλλη κηδεία, σε άλλη χώρα.

 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ σε σχετικό ερώτημα, απάντησε:  “δεν ξέρω αν το βίντεο τραβήχθηκε από την κηδεία του ατόμου αυτού. Δεν έχω αξιόπιστες πληροφορίες. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο νεκρός είχε διαπράξει ένα αχαρακτήριστο, τρομερό έγκλημα και ότι σε τέτοιες πράξεις αξίζει η καταδίκη». Το χωρίο Σαλάζι έχει περίπου 5.400 κατοίκους και άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσαν και σε δρόμο το όνομά του, όμως και αυτές είναι ανεπιβεβαίωτες, καθώς οι ισλαμιστές θέλουν να κάνουν την προπαγάνδα τους και έχουν λόγους να παρουσιάζουν ότι οι ακρότητές τους χαίρουν αποδοχής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx