Με το 1/3 των τεστ, 1.955 κρούσματα – Πέθανε έφηβος (upd)

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.955 νέα κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο. Στο ίδιο διάστημα σημειώθηκαν 78 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι έφθασαν τους 749. Ομως στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ενώ μέχρι χτες οι θάνατοι παιδιών/εφήβων ήταν δύο, σήμερα προστέθηκε τρίτος. Δεν έχουμε ηλικιακά δεδομένα για το θύμα και δεν ειναι γνωστό εάν το παιδί είχε υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για 16χρονη από τις Φιλιππίνες. Μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να επαναφέρουν την καρδιά. Η εξέταση έδειξε ότι είχε κορονοϊό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η μητέρα του κοριτσιού είπε στους γιατρούς ότι το παιδί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος. Να σημειωθεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές που προσπάθησαν να επαναφέρουν το 16χρονο κορίτσι στη ζωή είναι πλέον σε καραντίνα.

Ο προηγούμενης θάνατος αφορούσε πάλι ένα κορίτσι μόλις 16 ετών που ήταν απλώς λίγο υπέρβαρο και είχε αδιάγνωστο σάκχαρο. Εκείνο το κορίτσι δεν είχε καν προλάβει να διασωληνωθεί γιατί αντιμετωπίστηκε  εξαρχής ως ελαφρύ περιστατικό (καραντίνα κατ’ οίκον) και την πέμπτη μέρα η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 (ημερήσια μεταβολή +25.17%). Ο αριθμός των κρουσμάτων για 22.000 τεστ, θεωρείται υψηλός. (Τα Σαββατοκύριακα διενεργούνται και διεκπεραιώνονται λιγότερα τεστ).

Αυξάνονται τα κρούσματα στα παιδιά

Από τα σημερινά κρούσματα, τα 160 αφορούν σε παιδιά και εφήβους μέχρι 17 ετών και τα 345 τους άνω των 65 ετών, ενώ τα 630 την ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών. Τα περισσότερα (περίπου 850 σήμερα) αφορούν στην ηλικιακή ομάδα 40-64 ετών, είτε επειδή εργάζεται σε υψηλότερο ποσοστό είτε επειδή είναι πιο χαλαρή στα μέτρα.

Αυτά τα ποσοστά είναι σταθερά μήνες τώρα, εκτός από των παιδιών. Δηλαδή το ποσοστό επί των κρουσμάτων στα παιδιά κυμαίνονται και ανεβαίνουν πάλι από το Φλεβάρη και μετά. Πέρσι την άνοιξη ήταν στο 4% επί του συνόλου των κρουσμάτων, όμως είχε προηγηθεί σκληρή καραντίνα, γίνονταν ελάχιστα τεστ, δεν υπήρχε ακόμη η βρετανική μετάλλαξη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Τέλη Αυγούστου ήταν στο 6,3% και τέλη Σεπτεμβρίου έφθασαν το 7%. Τέλη Οκτωβρίου συνιστούσαν το 7,8% χωρίς μέχρι τότε να υπάρχει θέμα βρετανικής μετάλλαξης. Τέλη Νοεμβρίου μειώθηκαν στο 6,6% και τέλη Δεκεμβρίου στο 6,0 %. Τέλη Ιανουαρίου συνιστούσαν το 6,2% των κρουσμάτων. Ομως τέλη Φεβρουαρίου έφθασαν το 7,1% ενώ τέλη Μαρτίου έφθασαν το 7,3%

Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη

Ανατολική Αττική: 106 κρούσματα
Δυτική Αττική: 97 κρούσματα
Βόρειος Τομέας Αθηνών: 110 κρούσματα
Δυτικός Τομέας Αθηνών: 126 κρούσματα
Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 252 κρούσματα
Νότιος Τομέας Αθηνών: 96 κρούσματα
Πειραιάς: 118 κρούσματα
Αργοσαρωνικός/Κύθηρα: 16 κρούσματα
Σύνολο Αττικής: 921
Θεσσαλονίκη: 262 κρούσματα

Κατά περιφερειακή ενότητα

pinakas2

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι