Με το ζόρι νικητής… Ακύρωση εκλογών στην Πόλη θέλει ο Ταγίπ

Με το ζόρι νικητής… Ακύρωση εκλογών στην Πόλη θέλει ο Ταγίπ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι πρέπει να ακυρωθούν οι δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη λόγω των παρατυπιών που σημειώθηκαν, γράφει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση) κέρδισε στις δημοτικές εκλογές στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης –με οριακή διαφορά– της Κωνσταντινούπολης.

Η νίκη του υποψηφίου του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη φάνηκε να σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στον μεγαλύτερο μητροπολιτικό δήμο της Τουρκίας. Ο Ερντογάν υπήρξε και ο ίδιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version