Με βαρύ εγκεφαλικό ο φιλέλληνας μαχητικός διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι

Με βαρύ εγκεφαλικό ο φιλέλληνας μαχητικός διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι

Ο 94χρονο διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βραζιλίας.

Ο διάσημος γλωσσολόγος, φιλόσοφος και ακτιβιστής, είχε υπερασπιστεί ιδιαίτερα την Ελλάδα όταν δεχόταν πυρά και μνημόνια, γράφοντας για “σαδιστές ευρωκράτες που βασανίζουν τους Έλληνες”.  Σε συνέντευξή του είχε πει:

«Όταν η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε δημοψήφισμα, για να ζητήσει από τους πολίτες της χώρας να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με την τύχη τους, η αντίδραση των ευρωπαϊκών ελίτ ήταν απόλυτος τρόμος απέναντι στην αναίδεια. Πώς μπορεί οι Έλληνες να τολμούν να θεωρούν τη Δημοκρατία ως μια αξία που πρέπει να γίνεται σεβαστή στη χώρα γέννησής της; Οι κρατούντες Ευρωκράτες αντέδρασαν με απόλυτο σαδισμό, προβάλλοντας ακόμα πιο σκληρές απαιτήσεις ώστε να μεταβάλουν την Ελλάδα σε ερείπια».

Επειδή πάντως δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση από πέρσι τον Ιούνιο, εκφράζονται διάφορες εικασίες για την κατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα με πρώην βοηθό του, που έκανε αναρτήσεις πρόσφατα, ο Τσόμσκι είχε πάθει ένα πρώτο βαρύ εγκεφαλικό πέρσι τέτοια εποχή και παρουσίασε επιδείνωση, και ότι δεν ήταν πλέον σε θέση να περπατήσει και να επικοινωνήσει.

Η σύζυγος του Τσόμσκι απάντησε σε ερωτήματα του Associated Press με email και επιβεβαίωσε ότι ο μαχητικός διανοούμενος έπαθε όντως βαρύ εγκεφαλικό πέρσι και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο με ασθενοφόρο, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία, με την ελπίδα αποκατάστασης. Δήλωσε χθες -η ίδια- ότι ο Τσόμσκι εξακολουθεί να ενημερώνεται για τα πάντα, όπως για το Μεσανατολικό και ότι έχει πρόβλημα στη δεξιά πλευρά, αλλά όταν βλέπει ειδήσεις για την Γάζα σηκώνει νευριασμένος το αριστερό του χέρι.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx