Μέγα θέμα και σε ξένα μέσα η φωτιά που πολιορκεί την πρωτεύουσα

Μέγα θέμα και σε ξένα μέσα η φωτιά που πολιορκεί την πρωτεύουσα

Πολλά ξένα μέσα έχουν εκτενείς αναφορές στην πυρκαγιά στην Αττική, καθώς δεν υπάρχει χώρα που να μην έχει “δικούς της” τουρίστες στην Ελλάδα. Κάποιοι από εκείνους που δεν αναχώρησαν ακόμη για την Ελλάδα, ίσως αλλάξουν σχέδια.

Η γερμανική TAZ αναφέρεται σε καταστροφικές πυρκαγιές γύρω από την Αθήνα και σε πολλές εκκενώσεις. Επίσης αναφέρει ότι η κατάσβεση δυσχεραίνεται λόγω των ισχυρών ανέμων. Η FAZ έχει και βίντεο. Η DW γράφει: «Μεγάλη φωτιά μαίνεται στα βόρεια της πρωτεύουσας της Ελλάδας, της Αθήνας, από το απόγευμα της Κυριακής. Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική δεν έχει καταφέρει να τη σβήσει. Οι αρχές καλούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες να αναζητήσουν ασφάλεια σε άλλες περιοχές και εκκενώνει διαρκώς οικισμούς».

Η El Mundo γράφει ότι εξαιτίας των πυρκαγιών, που είναι εκτός ελέγχου, έχουν εκκενωθεί πέντε πόλεις, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Η βρετανική Guardian γράφει ότι η φωτιά «κινήθηκε αστραπιαία» και το BBC γράφει ότι από τις πυρκαγιές μαύρισε ο ουρανός της Αθήνας.

Και οι γαλλικές εφημερίδες αναφέρονται σε «γιγαντιαία πυρκαγιά που βρίσκεται προ των πυλών της Αθήνας», όπως η Figaro. Το France24 γράφει ότι η Ευρώπη έστειλε αμέσως ενισχύσεις, κάτι αναληθές, γιατί στην καλύτερη περίπτωση οι ενισχύσεις αυτές αναμένονται από αύριο και είναι λιγοστές.  Αναφέρεται ότι οι Γάλλοι θα στείλουν 180 πυροσβέστες, όμως όχι το πότε θα έρθουν, ενώ από όσο γνωρίζουμε στην Αθήνα, η Γαλλία θα στείλει μόνον ένα ελικόπτερο.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx