Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Αθήνα, 427 από τα 842

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σημειώνει όλη η Ελλάδα αλλά και η Αθήνα ειδικότερα. Και παρότι τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν πολύ λίγα τεστ και ήταν φυσικό τα κρούσματα να φαίνονται μειωμένα χωρίς να είναι, εντούτοις η αύξηση είναι αντικειμενική, κάτι που φαίνεται συγκρίνοντας ημερομηνίες με παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων.

Πολλά είναι σήμερα τα κρούσματα και στην Εύβοια, λόγω της μονάδας επεξεργασίας κοτόπουλων της επιχείρησης Μιμίκος, όπου μέσα σε μια εβδομάδα φέρονται να μολύνθηκαν πάνω από 40 άτομα. Επίσης αυξημένα είναι τα κρούσματα και στη Λάρισα, αλλά και στη Χαλκιδική όπως και στη Μύκονο (κατ΄αναλογία προς τον πληθυσμό της).

Η αύξηση φαίνεται πιο καθαρά συγκρίνοντας ημερομηνίες: τα κρούσματα τα “αφήσαμε” στα 600 πριν από τρεις ημέρες, όταν ήταν η τελευταία φορά που έγιναν 30.000 τεστ:
20 Ιανουαρίου 516 (30.000 τεστ)
21 Ιανουαρίου 509 (30.000 τεστ)
22 Ιανουαρίου 585 (33.000 τεστ)
23 Ιανουαρίου 605 (30.000 τεστ)
24 Ιανουαρίου 334 (11.000 τεστ)
25 Ιανουαρίου 436 (10.000 τεστ)
26 Ιανουαρίου 842 (35.000 τεστ)

Εκτός από τα κρούσματα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στοιχεία και για θανάτους και διασωληνώσεις. Οι νεκροί του τελευταίου 24ωρου είναι 21 και διασωληνωμένοι “παλεύουν” 283 ασθενείς.

 

 

Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη

Ανατολική Αττική   45
Δυτική Αττική   28
Βόρειος Τομέας Αθηνών  76
Κεντρικός Τομέας Αθηνών  113
Νότιος Τομέας Αθηνών  43
Δυτικός Τομέας Αθηνών  67
Πειραιάς  55
Θεσσαλονίκη 65

Η ανατολική Αττική περιλαμβάνει: Θρακομακεδόνες, Διόνυσο, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνα, Ωρωπό, Παλλήνη, Παιανία, Ραφήνα, Μαρκόπουλο, Σπάτα, Λούτσα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Βούλα. Η δυτική Αττική περιλαμβάνει: Άνω Λιόσια, Ερυθρές, Μάνδρα Βίλια, Φυλή, Ζεφύρι, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Μαγούλα, Οινόη.

Ο βόρειος τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Βριλήσσια, Ηράκλειο, Κηφισιά, Πεύκη, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Παπάγου, Πεντέλη, Ψυχικό, Χαλάνδρι. Ο κεντρικός τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: δήμο Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλάτσι, Δάφνη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή και Ν. Φιλαδέλφεια. Ο δυτικός περιλαμβάνει: Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Λιόσια/ Ίλιον, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι. Ο νότιος τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: Άγιο Δημήτρη, Γλυφάδα, Άλιμο, Αργυρούπολη/Ελληνικό, Μοσχάτο, Ταύρο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο.

Τα κρούσματα ανά περιφερειακές ενότητες

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι