Μεγάλη εστία από τους εποχικούς εργάτες στην Πέλλα, σε 2-3 νομούς τα κρούσματα

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Τουλάχιστον 46 είναι τα θετικά κρούσματα ανάμεσα στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά -μια μονάδα με περίπου 700 εργάτες.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κονσερβοποιίες που συσκευάζει ροδάκινα στον νομό της Πέλλας και υπάρχουν φόβοι ότι το νούμερο αυτό μπορεί να γίνει και τριψήφιο.

Εκατοντάδες είναι τα δείγματα που ελήφθησαν σήμερα από κλιμάκια ιδιωτικού εργαστηρίου που είναι πιστοποιημένο από τον ΕΟΔΥ. Ήδη υπάρχουν διαγνώσεις φορέων και σε άλλες περιοχές, καθώς οι εποχικοί εργάτες (Ρομά στην πλειοψηφία τους) μετακινούνται καθημερινά στα χωριά και στις πόλεις μόνιμης κατοικίας τους με το ΚΤΕΛ.

Η εταιρία σταμάτησε την λειτουργία της από σήμερα το απόγευμα μέχρι νεοτέρας όπως αναφέρει. Όμως τα πρώτα δέκα κρούσματα είχαν σημειωθεί πριν από μια εβδομάδα και η μονάδα δεν έκλεισε. Στην πορεία βγήκαν άλλα ένδεκα κρουσματα, από εργάτες που έμεναν στη Γουμένισσα του Κιλκίς και ανεβοκατέβαιναν κάθε μέρα με το ΚΤΕΛ στη δουλειά.

«Η εταιρεία Παυλίδη, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι