Μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα Αττικής – Εκκένωση οικισμών (upd)

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Σταμάτα στην Αττική, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός “Γαλήνη” καθώς οι φλόγες απειλούν σπίτια. Η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα σε Σταμάτα και Ροδόπολη και έγινε σύσταση στους κατοίκους πλέον να αποχωρήσουν από τις κατοικίες τους για την δική τους ασφάλεια καθώς η φωτιά είναι εκτός ελέγχου. Ήδη καίγονται  κατοικίες στη Ροδόπολη και στο Διόνυσο. Εν τω μεταξύ φωτιά εκδηλώθηκε και στον Βύρωνα, κοντά στην Καισαριανή.

Λόγω εισπνοής καπνών χρειάσθηκε η διακομιδή τεσσάρων ατόμων σε νοσοκομεία. Για την κατάσβεση στη Σταμάτα μέχρι της 14:00 επιχειρούσαν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 14 άνδρες πεζοπόρων τμημάτων, και από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.  Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και τώρα επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 21 άνδρες πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές πυροσβέστες. Από αέρος γίνονται ρίψεις νερού από πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη. Την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση του αιτίου της πυρκαγιάς.

Η Πολιτική Προστασία έστειλε σήμα στα κινητά, ώστε όσοι βρισκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα για τυχόν εκκενώσεις, αλλά και να ασφαλίσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες, ώστε να μην πεταχτούν καύτρες μέσα στα σπίτια και κορώσουν κι αυτά. Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από την Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως. Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως η οσμή από τον καπνό είναι αισθητή και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης δήλωσε στο ΑΠΕ ότι «ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού “Γαλήνη”. Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ».

Όσον αφορά στο Βύρωνα, κοντά στην Καισαριανή, δεν κινδύνευσαν κατοικίες, αλλά κάηκαν 40 στρέμματα στο λόφο Αράπη. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Βύρωνα έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και  έγιναν ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι