Μεγάλη φωτιά στην Κακαβιά – Εκκενώνονται οικισμοί στα Ιωάννινα
24/07/2025
Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, κοντά στο τελωνείο της Κακαβιάς, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις ελληνικές αρχές.
Στην περιοχή έχουν κινητοποιηθεί 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα.
Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Επίσης συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Ηπείρου.
Εκκενώνονται οικισμοί – Ήχησε το 112
Σύμφωνα με το epiruspost.gr, στην εκκένωση του χωριού Κτισμάτων και του οικισμού Νεοχωρίου προχωρούν οι αρχές καθώς το πύρινο μέτωπο έχει πάρει διαστάσεις.
Στα Κτίσματα σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας για να βοηθήσουν στην εκκένωση όπως και πυροσβεστικά οχήματα ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Νεοχώρι της Περιφερειακής Ενότητας #Ιωαννίνων
‼️ Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Νεοχώρι & #Κτίσματα απομακρυνθείτε προς #Δελβινάκι
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki…
— 112 Greece (@112Greece) July 24, 2025
Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία προς το συνοριακό σημείο της Κακαβιάς, σε ασφαλή απόσταση από την εστία της πυρκαγιάς, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος για διερχόμενα οχήματα και πολίτες.
Σημειώνεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση.