ΕΙΔΗΣΗ

Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο – Εκκένωση δύο χωριών

Φωτιά καίει στην Κάρυστο - Εκκενώθηκαν δύο χωριά

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η Κάρυστος έπειτα από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση. Μετά το χωριό Αμυγδαλιά που εκκενώθηκε αυτή την ώρα γίνεται η εκκένωση και στο χωριό Πρινιά, με τους αστυνομικούς να βοηθούν τον κόσμο να απομακρυνθεί.

Στην Κάρυστο πνέουν άνεμοι ισχύος 8 με 9 μποφόρ με αποτέλεσμα οι φλόγες να έχουν φτάσει στα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά και απειλούν σπίτια, ζώα και στάβλους

Όπως είπε στο evima.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυδαλιάς: «Εγκαταλείπουμε τα χωριά, έχουμε βγει στον κεντρικό δρόμο και προσπαθούμε να κατευθυνθούμε προς την Κάρυστο. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη».

Οι φλόγες απειλούν σπίτια, ζώα και στάβλους, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις. Επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα δεν μπόρεσαν να συνδράμουν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Παράλληλα έχει ζητηθεί η συνδρομή μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι