Μεγάλη η ουρά για τα δωρεάν self test, καλοκαίρι θα τα πάρουν φοιτητές, συνταξιούχοι, τεχνίτες

Μεγάλη η ουρά για τα δωρεάν self test, καλοκαίρι θα τα πάρουν φοιτητές, συνταξιούχοι, τεχνίτες

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 246.700 self tests από 9.941 φαρμακεία σε όλη την επικράτεια σε μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι για μαθητές και εκπαιδευτικούς η διενέργεια self test δύο φορές την εβδομάδα θα ισχύει στα αρχικά στάδια και δεν θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, ότι δηλαδή στην πορεία θα απαιτείται μόνον ένα την εβδομάδα..

Επανέλαβε ότι υποχρεωτική θα είναι η καταχώριση στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, του αποτελέσματος (θετικό ή αρνητικό), προκειμένου αν υπάρχει ανάγκη να γίνει το επαναληπτικό test από επαγγελματία υγείας, αλλά και να κατοχυρωθούν τα όποια δικαιώματα έχει ο κάθε πολίτης, για παράδειγμα απουσία από τη δουλειά του ή από το σχολείο. Στην περίπτωση μη έγκυρου test ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ο δικαιούχος θα πρέπει να προσέρχεται σε δημόσια δομή όπου θα κάνει επαναληπτικό test για covid-19.

Όσον αφορά στη σειρά προτεραιότητας πληθυσμιακών ομάδων που μετά τους μαθητές θα κάνουν το self test, ακολουθούν οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, στην μεταποίηση, στο χονδρεμπόριο και στην εστίαση. Στη συνέχεια θα προχωρήσει η χορήγησή τους στο γενικό πληθυσμό.  Φοιτητές, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι που δεν είναι “δηλωμένοι” ή ευκαιριακά εργαζόμενοι, όπως οι τεχνίτες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε εταιρείες κ.λπ. θα είναι μάλλον στην ουρά μέχρι τον Αύγουστο. Εν τω μεταξύ πάντως παραγγέλθηκαν και παραλαμβάνονται τα εμπορικά σελφ τεστ, που στοιχίζουν από 9-12 ευρώ έκαστο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι