Μεγάλο σκάφος διακινητών στέλνει μετανάστες σε “δόσεις” με βάρκες στην Κρήτη

Μεγάλο σκάφος διακινητών στέλνει μετανάστες σε “δόσεις” με βάρκες στην Κρήτη

Μεγάλο σκάφος που είναι δύσκολο να εντοπιστεί και έχει προορισμό την Ιταλία, “αποβιβάζει” μετανάστες σε βάρκες και τους στέλνει στη νότια Κρήτη

Σε ένα μικρό σκάφος κοντά στο Τυμπάκι, στη νότια Κρήτη, εντοπίστηκαν 32 μετανάστες τα ξημερώματα της Κυριακής και με τη βοήθεια αλιευτικών και του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή. Είναι το δεύτερο πλωτό μέσον που πλησιάζει την περιοχή εντός ενός 24ώρου -το πρώτο, με 76 μετανάστες είχε φτάσει χθες Σάββατο, στις Τρεις Εκκλησίες, επίσης της νότιας Κρήτης. Ολοι διασώθηκαν και είναι ως επί το πλείστον Αιγύπτιοι.

Οι λιμενικοί πιστεύουν ότι και οι 108 επέβαιναν σε μεγάλο σκάφος που πλέει στα διεθνή ύδατα με πολλούς μετανάστες που έχει ως τελικό προορισμό της Ιταλία και ότι οι διακινητές τους στέλνουν στην Ελλάδα σε “δόσεις”.  Ωστόσο, λόγω της μεγάλης κίνησης πλοίων νότια της Κρήτης, ο εντοπισμός του συγκεκριμένου σκάφους είναι δύσκολος.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την ΕΡΤ, οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου Λιμενεργατών Ηρακλείου για να υποβληθούν σε εξετάσεις  και για να γίνει η διαδικασία ταυτοποίησης, πριν οδηγηθούν σε κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι