Μεγάλος tour operator ακυρώνει κρατήσεις στην Κρήτη

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο

Ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες στη Φινλανδία, η Aurinkomatkat, αποφάσισε να σταματήσει τα ταξίδια στην Κρήτη και τη Ρόδο λόγω της καραντίνας που επιβάλλεται από τη Φινλανδία σε όσους επιστρέφουν από Ελλάδα, Κανάρια Νησιά και άλλους τουριστικούς προορισμούς.

«Όσοι επιστρέφουν από συγκεκριμένους προορισμούς, θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Μαρία Οχισάλο.

Οι προορισμοί στους οποίους έκανε ακυρώσεις το ταξιδιωτικό πρακτορείο σε ό,τι μας αφορά είναι  η Κρήτη και  η Ρόδος, αλλά στο ίδιο “πακέτο” ακυρώνει και τα ταξίδια στην πορτογαλική Μαδέρα, στα ισπανικά  Κανάρια Νησιά και  στην Τουρκία, την Αττάλεια.

Ο Φινλανδικός τουρ οπερέιτορ Aurinkomatkat -που έχει πάνω από το 30% της αγοράς και είναι θυγατρική της αεροπορικής εταιρείας Finnair- ήδη είχε επιφυλάξεις από τις αρχές Μαρτίου παρά την θετική εικόνα της Ελλάδας και είχε προχωρήσει σε αναβολή των ταξιδιών, Στην πορεία μετέθεσε  την έναρξη της τουριστικής περιόδου για τον Αύγουστο και αποφάσιε να προχωρήσει σε ταξίδια μόνο για Κρήτη, Ρόδο, Μαδέρα, Αττάλεια και Κανάρια Νησιά, όπως και έκανε. Όμως το κλίμα άλλαξε…

Σήμερα γνωστοποίησε στους πελάτες του ότι τα ταξίδια αναβάλλονται μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, ενώ πελάτες που βρίσκονται ήδη σε Κρήτη και Ρόδο θα επιστρέψουν πρόωρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών των αρχών της χώρας,  ακυρώνουμε τα ταξίδια μας σε Κρήτη, Ρόδο, Μαδέρα, Αττάλεια και Κανάρια Νησιά μέχρι τις 9 Οκτωβρίου. Θα στείλουμε στους πελάτες αναλυτικότερες οδηγίες για το πώς να αλλάξουν το ταξίδι ή για επιστροφή χρημάτων μέχρι την Πέμπτη 20 Αυγούστου. Οι πελάτες μας που βρίσκονται σήμερα στους προορισμούς διακοπών της Ελλάδας θα επιστρέψουν στη Φινλανδία την καθορισμένη εξαρχής ημέρα επιστροφής, εάν αυτή είναι μέχρι τις 25 Αυγούστου. Θα επικοινωνήσουμε τις επόμενες ημέρες για την εσπευσμένη επιστροφή όσων πελατών είχαν ημερομηνία επιστροφής μετά την 25η Αυγούστου. Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκαλεί αυτή η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version