Μελανσόν προς Μακρόν: “Ηττήθηκες” – Λε Πεν: “Εξαφανίσαμε τον Μακρόν”

Μελανσόν προς Μακρόν: “Ηττήθηκες” – Λε Πεν: “Εξαφανίσαμε τον Μακρόν”

Πρόσκληση για την δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού εναντίον της νικήτριας του πρώτου γύρου των εκλογών Μαρίν Λε Πεν απηύθυνε ο μεγάλος χαμένος Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε απόψε τους πολίτες σε έναν «μεγάλο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών ενάντια στον ακροδεξιά συσπείρωση».

«Η υψηλή συμμετοχή στον πρώτο γύρο αποδεικνύει τη σημασία αυτών των εκλογών για όλους τους συμπατριώτες μας και την επιθυμία να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση. Αντιμέτωποι με την Εθνική Συσπείρωση (σ.σ. ή Εθνικό Συναγερμό), ήρθε η ώρα για έναν μεγάλο, ξεκάθαρο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στον δεύτερο γύρο», είπε ο Μακρόν.

Ο ηγέτης της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «μεγάλη ήττα για το στρατόπεδο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν».

«Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο είναι η μόνη εναλλακτική λύση», είπε για το συνασπισμό αριστερών κομμάτων του οποίου ηγείται προς το παρόν ο Μελανσόν, χωρίς να είναι σαφές ποιος θα πάρει τα ηνία μετά τις 7 Ιουλίου.

Προσέθεσε ότι στις 7 Ιουλίου, εκεί όπου θα προκύψει τριπλή αναμέτρηση και αν η αριστερά βρίσκεται στην τρίτη θέση, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα αποσύρει τους υποψηφίους του για να αντιταχθεί στον Συναγερμό.

Η Λε Πεν και ο Μπαρντελά

«Η δημοκρατία μίλησε και οι Γάλλοι μας έβαλαν στην κορυφή, εξαφανίζοντας ουσιαστικά το στρατόπεδο Μακρόν» είπε η Μαρίν Λε Πεν στους υποστηρικτές της καθώς βρήκε πρώτη στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, με μεγάλη απόσταση από το στρατόπεδο του προέδρου Μακρόν.

Η Μαρίν Λε Πεν πρόσθεσε ότι «αν ο λαός θέλει ξεκάθαρα να γυρίσει σελίδα έπειτα από επτά χρόνια περιφρονητικής διακυβέρνησης, θα πρέπει να μας ξαναψηφίσει στον δεύτερο γύρο. Χρειαζόμαστε την απόλυτη πλειοψηφία, ώστε ο ηγέτης του κόμματος Ζορντάν Μπαρντελά να γίνει πρωθυπουργός σε μια εβδομάδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα exit polls η Εθνική Συσπείρωση ή Συναγερμος (RN) προηγείται στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών, συγκεντρώνοντας περίπου το 34% των ψήφων, η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), έρχεται δεύτερη με περίπου 29% και το κόμμα του Μακρόν έρχεται τρίτο με ποσοστό μεταξύ 22% και23%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι