Μελόνι: “Ο αγώνας δεν ήταν επί ίσοις όροις”– Διεμφυλική πυγμάχος στους Ολυμπιακούς

Μελόνι: “Ο αγώνας δεν ήταν επί ίσοις όροις”– Διεμφυλική πυγμάχος στους Ολυμπιακούς

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε στον αγώνα της Ιταλίδας πυγμάχου ‘Αντζελα Καρίνι με την Αλγερινή Ιμάνε Κελίφ, ο οποίος διεξήχθη σήμερα, στα πλαίσια του προγράμματος της Ολυμπιάδας του Παρισιού. Η Καρίνι αποσύρθηκε σαράντα πέντε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα και δήλωσε ότι «έδωσε μάχη, αλλά εγκατέλειψε μετά από μια ασύλληπτα δυνατή γροθιά».

Η συμμετοχή της διεμφυλικής Κελίφ στους αγώνες πυγμαχίας γυναικών της Ολυμπιάδας, έχει διχάσει, λόγω της σημαντικής μυϊκής της δύναμης, σχολιαστές και εκπροσώπους εθνικών αντιπροσωπειών.

«Ο αγώνας αυτός δεν έγινε επί ίσιοις όροις, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό», σχολίασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι. «Προσπαθώ εδώ και χρόνια να εξηγήσω ότι ορισμένες θέσεις, όταν φτάνουν στα άκρα, κινδυνεύουν να έχουν αρνητική επίπτωση, κυρίως σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι