Μενέντεζ για Τουρκία: “Απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο” (video)

Μενέντεζ για Τουρκία: "Είναι απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο" (video),

Ως την «μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο» χαρακτήρισε την Τουρκία ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ. «Η Τουρκία συνεχώς παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και κανένας δε μπορεί να ανεχτεί αυτές τις πρακτικές. Ειδικά από ένα μέλος του ΝΑΤΟ», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας στην ομιλία του και πρόσθεσε ότι «οι τακτικές της Άγκυρας δεν χαρακτηρίζουν μία δημοκρατική χώρα».

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρέπει να εγκριθεί συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 και την αγορά νέων, που επιδιώκει η κυβέρνηση Ερντογάν. Νωρίτερα ο γερουσιαστής είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Μενέντεζ τόνισε μεταξύ άλλων την πρόοδο που έχει γίνει στην Αλεξανδρούπολη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνει «γεωστρατηγικό κέντρο για την Ελλάδα, την περιοχή και τους συμμάχους μας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι