ΜέΡΑ 25: “Ταμείο Ανάκαμψης μόνο για λίγους”

ΜέΡΑ 25: “Ταμείο Ανάκαμψης μόνο για λίγους”

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΜέΡΑ 25 , γίνεται λόγος για το δημοσίευμα του Politico, που αναφέρεται στην έρευνα  που διεξάγεται από τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές έπειτα από καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο χορηγήθηκαν κονδύλια ύψους 2,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης σε μόλις 10 εταιρείες στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25:

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φώναζε από τον Φλεβάρη του 2021: «Tο Ταμείο Ανάκαμψης θα αποδειχθεί το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο».

Στα συστημικά μέσα θα διαβάσετε για το τι λέει ο Σόιμπλε, μετά θάνατον, για τον Βαρουφάκη, το τι λέει ο Τσακαλώτος για τον Βαρουφάκη, αλλά σίγουρα δεν θα διαβάσετε το σκάνδαλο που έσκασε με τη διασπάθιση δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και για το τι έλεγαν και λένε ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜέΡΑ25 -ήδη από το 2021- για το Ταμείο δήθεν Ανάκαμψης.

Τον Φλεβάρη του 2021, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωνε από το βήμα της Βουλής ότι: «Είναι πολλά τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά για τους γνωστούς λίγους. Προειδοποιούμε: το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποδειχθεί το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο». Τον Ιούλιο του 2021, το ΜέΡΑ25 καταψήφισε τη νομοθέτηση του ταμείου τονίζοντας στην κυβέρνηση ότι «έχετε στήσει έτσι το Ταµείο Ανάκαµψης, προκειµένου ούτε ένα ευρώ να µην φτάσει στις γειτονιές, στις τοπικές αγορές, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά μόνο στην ολιγαρχία».

Τώρα, το Politico βγάζει στη φόρα την έρευνα που ήδη διεξάγεται από τις αρμόδιες αρχές για διαπλοκή μεταξύ κυβέρνησης και 10 επιχειρήσεων, στις οποίες ανατέθηκαν έργα συνολικής αξίας 2,5 δισ ευρώ μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών και παράνομων συμπράξεων αυτών των εκλεκτών της κυβέρνησης.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικές οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ) που καταγγέλλουν το σκάνδαλο τη στιγμή που οι ίδιοι στήριξαν με την ψήφο τους τη σύσταση του ταμείου.

Από τα συστημικά ΜΜΕ θα ακούτε μόνο λίβελλους για το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη, ακριβώς επειδή είναι πολλά τα λεφτά που μας κλέβουν και τρώνε. Εμείς παραμένουμε συνεπείς, συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και ολιγαρχίας και να προτείνουμε λύσεις υπέρ των ανθρώπων που πλήττονται και βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι