Μέσα έφηβη Ιρανή γιατί τόλμησε να χορέψει…

Μέσα έφηβη Ιρανή γιατί τόλμησε να χορέψει…

Οι γυναίκες στο Ιράν αναρτούν στο Διαδίκτυο βίντεο που τις δείχνουν να χορεύουν για να εκφράσουν τη στήριξή τους σε μια έφηβη που συνελήφθη για τον λόγο αυτό, μεταδίδει το BBC.

Η Μαεντέχ Χοτζαμπρί έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 600.000 ακόλουθους στο Instagram, όπου ανεβάζει βίντεο που τη δείχνουν να χορεύει στο σπίτι της χωρίς να φορά την ισλαμική μαντίλα.

Για τον λόγο αυτό συνελήφθη, ενώ διαγράφηκε και ο λογαριασμός της στο Istagram. Σύμφωνα με ακτιβιστές, η Χοτζαμπρί είναι μία από τους πολλούς χρήστες αυτού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που έχουν συλληφθεί από τις αρχές.

Την Παρασκευή η νεαρή εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης, όπου, όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, «ομολόγησαν» τις πράξεις τους. Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι πρόκειται για αναγκαστικές ομολογίες, μια τακτική που χρησιμοποιούν συχνά οι ιρανικές αρχές.

Στο Ιράν υπάρχουν αυστηροί κανόνες για την ένδυση των γυναικών, ενώ απαγορεύεται και ο χορός με άνδρες δημοσίως, εκτός κι αν γίνεται μπροστά σε μέλη της άμεσης οικογένειας.

«Αν πεις στους ανθρώπους οπουδήποτε στον κόσμο ότι 17χρονα και 18χρονα κορίτσια συλλαμβάνονται επειδή χορεύουν, επειδή είναι χαρούμενα και όμορφα με την κατηγορία της προσβολής της δημοσίας αιδούς, ενώ βιαστές παιδιών και άλλοι εγκληματίες είναι ελεύθεροι, θα γελάσουν. Διότι για εκείνους κάτι τέτοιο είναι απίστευτο!», σχολίασε Ιρανός μπλόγκερ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx