Μέσα Οκτωβρίου όπως κάθε χρόνο ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Μέσα Οκτωβρίου θα αρχίσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός όπως κάθε χρόνο και έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον ποσότητες εμβολίων και θα είναι στην ώρα τους στα ράφια των φαρμακείων, ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία του covid-19, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο αντιγριπικός εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης και υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο η έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου είναι περί τα μέσα Οκτωβρίου προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και να «χτιστεί το τείχος ανοσίας στον πληθυσμό για να είμαστε ασφαλείς κατά την χειμερινή περίοδο».

Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι η μετάδοση της γρίπης φέτος θα είναι λιγότερο εκτεταμένη, καθώς τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορονοϊό, είναι αποτελεσματικά για την πρόληψη της μετάδοσης της γρίπης».

Φέτος έχουν παραγγελθεί περισσότερα εμβόλια, ώστε να καλυφθούν και άτομα νεότερα των  60 ετών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι