Μέσα στον Μάρτη ο εμβολιασμός των ευπαθών – AstraZeneca και στους άνω των 65

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Εντός του Μαρτίου ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ τις επόμενες ημέρες ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 70-74 ετών και ακολούθως η ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών,είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται πλέον και στους άνω των 65 ετών. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου.

«Η διενέργεια εμβολιασμού με το εμβόλιο της Astrazeneca, θα βοηθήσει σημαντικά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, θα αμβλύνει τις δυσκολίες που είχαμε στην ανάπτυξη δύο παράλληλων συστημάτων ειδικά στην νησιωτική χώρα και στις απομακρυσμένες περιοχές και μέσα στο επόμενο 20ημερο θα επιτευχθεί η ενοποίηση δύο συστημάτων έτσι ώστε να έχουμε κάλυψη πλέον για όλες τις ηλικίες σε όλες τις περιοχές της χώρας», είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι