Μεσόγειος, Αιγαίο, Κύπρος… όλα είναι τουρκικά για τον Ακάρ

Μεσόγειος, Αιγαίο, Κύπρος… όλα είναι τουρκικά για τον Ακάρ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μίλησε πάλι για την “Γαλάζια Πατρίδα” λέγοντας πως ανήκει στην Τουρκία και η Ανατολική Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο και φυσικά η Κύπρος.

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν “ποια εδάφη πήραμε;” Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

“Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες, η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version