Μετ΄εμποδίων η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία – Συγκέντρωση υγειονομικών

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Εκατοντάδες Ικαριώτες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι κατά την άφιξη του Πρωθυπουργού και διαμαρτυρήθηκαν για τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία -η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας και την ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων.

Ο Πρωθυπουργός πήγε αρχικά στο νοσοκομείο Ικαρίας και εν συνεχεία στο δημαρχείο. «Η αφορμή της σημερινής μου επίσκεψης είναι η επίβλεψη του προγράμματος εμβολιασμών στα νησιά μας. Πήγαμε πρώτα στους Φούρνους και στη Θύμαινα, όπου ξεκίνησε και ολοκληρώνεται εντός της ημέρας ο εμβολιασμός ολόκληρου του πληθυσμού, τουλάχιστον όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν. Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί σε συμπολίτες μας οι οποίοι απασχολούνται στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού και όσο πιο πολύ διαφημίσουμε τα νησιά μας ως ασφαλή νησιά, τόσο πιο ωφελημένοι θα είμαστε συνολικά», είπε.

Υποσχέθηκε ότι θα λειτουργήσει σύντομα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Ικαρίας για να μπορούν οι 30 Ικαριώτες νεφροπαθείς να πάψουν να πηγαίνουν δύο-τρεις φορές την εβδομάδα στη Σάμο για αιμοκάθαρση. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε έμμεσα και στην “υποδοχή” των διαδηλωτών λέγοντας «θυμάμαι καλά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να έρχεται στην Ικαρία και να δηλώνει ότι το αεροδρόμιο θα γίνει και να ξαναέρχεται το ‘93 να το εγκαινιάζει. Υπήρχαν και τότε λίγοι οι οποίοι διαμαρτύρονταν, αλλά πιστεύω ότι και αυτοί οι λίγοι αντελήφθησαν πόσο σημαντική ήταν η προσφορά αυτού του αναπτυξιακού έργου για το νησί. Ζούμε σε μία δημοκρατία και η διαμαρτυρία είναι πάντα ευπρόσδεκτη, καλοδεχούμενη. Καλό είναι βέβαια να συνοδεύεται και από προτάσεις, εναλλακτικές, ώστε να γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος, πάντα με αντικείμενο τι είναι καλύτερο για το νησί», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι