Μετά τα F-35 οι ΗΠΑ πωλούν και προηγμένα drone στα Αραβικά Εμιράτα

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στις Φιλιππίνες

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε άτυπα το Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση 18 προηγμένων μαχητικών drone (UCAV) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμφωνία η αξία της οποίας αναμένεται να ανέλθει σε 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Η ειδοποίηση για την πώληση των αεροσκαφών αυτών ακολουθεί εκείνη της περασμένης εβδομάδας για την πιθανή πώληση μαχητικών F-35 στα ΗΑΕ. Εάν η συμφωνία αυτή προχωρήσει θα πρόκειται για την πρώτη εξαγωγή οπλισμένων UAVs αφότου η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε νέα ερμηνεία σε συμφωνία 34 χωρών που είχε συναφθεί την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου ώστε να επιτραπεί η εξαγωγή αυτού του είδους εξοπλισμού από αμερικανικές εταιρείες σε συμμαχικές χώρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι