Μετά τη Γερμανία, καλούν και η Γαλλία και η Ελβετία τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν

Μετά τη Γερμανία, καλούν και η Γαλλία και η Ελβετία τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ελβετία κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν.

«Ζητείται από τους Γερμανούς πολίτες να αποχωρήσουν από το Ιράν» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στην επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία του. Στον ιστότοπο της γαλλικής πρεσβείας στην Τεχεράνη αναφέρεται ότι «συστήνεται στους Γάλλους που διαμένουν μόνιμα στο Ιράν και έχουν τη δυνατότητα να φύγουν προσωρινά, να το πράξουν μόλις επαναληφθούν οι διεθνείς αεροπορικές πτήσεις»

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει: «Υπενθυμίζεται ότι συστήνουμε στους Γάλλους, μη μόνιμους κατοίκους, να αποφύγουν να έρθουν στο Ιράν. Σε εκείνους που, παρ’ όλ’ αυτά, θα βρεθούν εδώ, συστήνουμε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις και να φύγουν από το ιρανικό έδαφος το συντομότερο δυνατόν, μόλις ανοίξει και πάλι ο εναέριος χώρος».

Το ίδιο μήνυμα απευθύνει και η Ελβετία στους πολίτες τους. «Συστήνουμε στους πολίτες με ελβετική υπηκοότητα να φύγουν από τη χώρα (σ.σ. το Ιράν) με τα δικά τους μέσα, εάν αυτό είναι εφικτό και ασφαλές» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx