Μετά το Πάσχα στη Βουλή ο νέος Ποινικός Κώδικας

Μετά το Πάσχα στη Βουλή ο νέος Ποινικός Κώδικας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, η δημόσια διαβούλευση στην οποία έχουν τεθεί και τα δύο νομοσχέδια των Κωδίκων βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη και η προθεσμία λήγει στις 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, οι νέοι Κώδικες αναμένεται να ψηφιστούν αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ η κατάθεσή τους στη Βουλή αναμένεται λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης. Όπως είναι γνωστό, η ψήφισή τους θα γίνει με τη διαδικασία των Κωδίκων, δηλαδή, θα ψηφιστούν στο σύνολό τους -ανά Κώδικα- και όχι κατ΄ άρθρον.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version