Μετά το ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ ζητεί από τον Άρειο Πάγο να αποκλειστούν οι “Σπαρτιάτες” από τις ευρωεκλογές

Στίγκας κατά Κασιδιάρη και οι Σπαρτιάτες αλλού - Η παρέμβαση Τασούλα,

Το υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο έχει σχεδόν το ίδιο περιεχόμενο με το υπόμνημα που κατέθεσε προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ, καθώς επικαλείται και η ΝΔ ότι η πραγματική ηγεσία του κόμματος αυτού ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Υπόμνημα για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών υπέβαλε και η Νέα Αριστερά. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρήγγειλε πριν από 15 ημέρες την άσκηση ποινικής δίωξης σε ένδεκα βουλευτές των Σπαρτιατών, εξαιρώντας τον πρόεδρο του συγκεκριμένου κόμματος Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων. Επίσης η ίδια ζήτησε να ασκηθεί δίωξη και εις βάρος του Κασιδιάρη, ο οποίος ελέγχεται ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος.

Η δίωξη Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, στηρίχθηκε στην έρευνα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και, σύμφωνα με αυτά, φέρεται ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιο όσο και για άλλα καταδικασθέντα μέλη της “Χρυσής Αυγής”.

Μετά την κίνηση της εισαγγελέως Αδειλίνη ανεξαρτοποιήθηκαν τρεις βουλευτές των “Σπαρτιατών”, ο δε πρόεδρος του κόμματος, παρότι ουσιαστικά από δικές του δηλώσεις ξεκίνησε η όλη έρευνα, δήλωσε ότι είναι υπό διωγμόν οι “Σπαρτιάτες” για πολιτικούς λόγους. Η έρευνα ξεκίνησε από δηλώσεις του κ. Στίγκα το περσινό φθινόπωρο, ότι υπάρχει μαφία και δον Κορλεόνε στο κόμμα, δήλωση που εν συνεχεία ο ίδιος ανακάλεσε, πλην όμως είχε ήδη ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι