Μετάλλαξη Ν. Αφρικής: Την κόλλησε ιερέας που προ διμήνου είχε “περάσει” Covid

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ο ιερέας στον οποίο εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στης νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στην Ελλάδα, είναι 36 ετών και καλά στην υγεία του, όμως πριν από μόλις δύο μήνες είχε νοσήσει από τον “τρέχοντα” κορονοϊό.

Ο ιερέας είναι διάκονος στη μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στη Θεσσαλονίκη, και άρχισαν αμέσως έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε όλες τις επαφές του για να διερευνηθεί από πού κόλλησε, αλλά και με ποιους ήρθε σε επαφή τις τελευταίες 14 ημέρες και πιθανόν να τους μετέδωσε τον παραλλαγμένο ιό.

Ο ιερέας είχε νοσήσει από κορονοϊό και πριν από δύο μήνες. Πρόσφατα παρουσίασε ήπια συμπτώματα και ξανάκανε τεστ που βγήκε θετικό. Όταν όμως είπε ότι προ διμήνου είχε ξανανοσήσει, αμέσως σήμανε συναγερμός και το δείγμα εξετάσθηκε για τις πιθανές μεταλλάξεις, οπότε προέκυψε ότι αυτή τη φορά ο 36χρονος έφερε τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Βρίσκεται σε καραντίνα και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται καλή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι