Μεταναστευτικό: Τι προβλέπει το σχέδιο συμφωνίας Αθήνας-Άγκυρας

Μεταναστευτικό: Τι προβλέπει το σχέδιο συμφωνίας Αθήνας-Άγκυρας

Επί τάπητος φαίνεται ότι βρίσκεται το θέμα του μεταναστευτικού στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Είναι δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει σχέδιο συμφωνίας των δύο χωρών που θα υπογραφεί στις 7 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας υπό τους κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” Αθήνα και Άγκυρα συζητούν σχέδιο συμφωνίας τριών σημείων για το μεταναστευτικό με στόχο το σχετικό “μνημόνιο κατανόησης” να υπογραφεί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Η υπό διαμόρφωση συμφωνία Ελλάδας- Τουρκίας για το  μεταναστευτικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα προβλέπει:

  • την μόνιμη εγκατάσταση Έλληνα αξιωματικού του Λιμενικού στη Σμύρνη και αντίστοιχα Τούρκου αξιωματικού στη Μυτιλήνη, με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των ροών.
  • την αποφυγή εμπρηστικών δηλώσεων με επίκεντρο το μεταναστευτικό
  • την ικανοποίηση από την Αθήνα του αιτήματος της Άγκυρας για διευκόλυνση της μετάβασης Τούρκων πολιτών σε επτά νησιά του Αιγαίου με την έκδοση ετήσιας βίζας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι